A tőzsdetanonc útja

A tőzsdetanonc útja

Az élet állandó változás

2019. március 15. - Csoma Dominik

Február 12-én Balatonfüreden az Aura Hotelben volt lehetőségem részt venni egy exkluzív workshopon. Ahol prezentálnia kellett mindkét csapatnak az elkészült stratégiáit. Én Belián vezetésével a Bid Buds csapat tagja lehettem és vagyok is. Valamint mindenkinek be kellett mutatnia a saját üzleti tervét. Viktor elégedett volt az eredményekkel és a terveket is pozitívan értékelte. Ezzel a Tőzsdetanonc program véget ért, azonban minden vég egy új kezdet is én úgy gondolom.

A képen a következők lehetnek: égbolt, felhő és túra/szabadtéri

Nagyon jó volt a helyválasztás, a reggelünk szálloda igazgatói köszöntéssel és friss füredi levegővel indult. Reggel sikerült mindenkinek időben odaérni, mindenki várta már a workshopot. Ahol rögtön megragadta a figyelmem a hotel terasza, ahol  grill partykat , valamint egy új program keretében borkóstolókat is szoktak rendezni. Ami elég jól is szokott sikerülni tekintettel arra, hogy a szálloda 40 szobával rendelkezik, azt lehet mondani, hogy családias hangulatú a hotel, attól eltekintve, hogy csak felnőttek tudják élvezni príma szolgáltatásait, hiszen kifejezetten felnőtthotelként csak ők látogathatják.

Az első etapban mindenki prezentálta saját stratégiáját. Alapvetően mindenki Viktor stratégiáiból indult ki, azonban a 3 szeminárium után mindenki bele tudta vinni a saját gondolatát, instrumentumát a stratégiájába és nagyon szép eredmények születtek, amit szimulációkkal is alá tudtunk támasztani. Viktor elégedett volt, sőt ezek a stratégiák még egy korporét befektetési alapnál is megállnák a helyüket.

Az ebédünk fantasztikus volt. teljesen megvoltam elégedve a szálloda konyhájával, mind a kiszolgálással. Az ebéd kötetlenül telt mindenki meg tudta a másikat ismerni jobban. Igazán hálás vagyok, hogy egy ilyen jó csapatba kerülhettem, hiszen minél többet beszélgetünk annál szimpatikusabb, mind a társaság, mind az értékrend, amit a csapat képvisel, sőt barátságok is kötettek, nem csak felszínes kapcsolatok.

Ezt követte az üzleti tervek bemutatása, ahol Bence remekelt egy nagyot, hiszen nagyon jól meg tudta fogni a pszichológi részével az üzleti tervet, hiszen a legfontosabb tényező egy ilyen víziónál, az emberi tényező, amit nem lehet kihagyni. Ezzel is tervezni kell és ez a legnagyobb hibafaktor.Sorba nyílnak a számlák, mindenki elindult az úton és a csapat nagyon összetartó.A tervek ambíciózusak, hiszen mindenki nagyot álmodott. És én úgy gondolom, hogy nagyba is kell gondolkozni, hiszen, ha az ember kicsibe gondolkozik és 25-30 éves korára eléri a terveit, ott már azért nehezebb újratervezni.

A nap végére már mindenki elfáradt, hiszen korán kellett indulni, hogy mindenki pontosan oda tudjon érni.Már a hotel Thoreau víze se tudta orvosolni a problémát, így zárásként a wellness részt kellett igénybe venni, ahol a stollen szauna felrázta a társaságot és így ment tovább lazítás, hiszen a tőzsde nagy koncentrációt igényel és e végett nem szabad elfeledkezni a pihenésről sem, ami legalább, olyan fontos, mint a precíz végrehajtás egy stratégia alkotásnál vagy kereskedés közben.

Mindenkinek sikerült megtalálnia azt a területet a tőzsdében, ami érdekli, így mint csapat én úgy érzem a jövőben is együtt fogunk tervezni.Engem a Metatrader 4 programozása fogott meg a legjobban, amiben óriási lehetőségeket látok, sőt már most is dolgozok egy experten.Illetve maga a kereskedési folyamat is magával ragad egyszerűen, ó érzéssel tölt el úgy felkelni, hogy megcsináltam a piacnyitó stratégiákat és gördülékenyebben indul a nap is.Már lassan átveszi a reggeli kávé helyét is.Én nagyon bízom benne, hogy lesz lehetőségün, így mint csapat projektekben dolgozni a jövőben is, a fejlesztésnél mindenki kivette a részét a munkából. Összességében nagyon jól sikerült a workshop és alig várom, hogy újra egyként tudjunk feladatokat megoldani, hisz ez visz előre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csomikereskedik.blog.hu/api/trackback/id/tr8114659927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása