A tőzsdetanonc útja

A tőzsdetanonc útja

A rendszer a lényeg, a többi már csak pszichológia

2018. november 21. - Csoma Dominik

Gáli Viktor második képzése után úgy éreztem magam, mint aki megtalálta a rést a pajzson. És őszintén nem akartam elhinni, hogy ilyen gyorsan el tudott telni 2 nap. Tartalmas volt és most már ki tudom jelenteni, hogy ezt bizony nekem találták ki és hogy ezzel komolyan szeretnék foglalkozni. Viktornak sikerült egy olyan nagy mennyiségű és értékű tudásanyagot átadnia 4 nap alatt, amivel komplexen át tudja látni az ember a piacot és bármilyen helyzetben be tudja azonosítani a lehetséges szcenáriókat.

Az igazat megvallva egy tradernek nagyon sok mindenre kell figyelnie. Tisztában kell lennie az aktuális piaci helyzettel és azok folyamataival. Valamint tisztában kell lennie a kereskedési rendszerének sarkalatos pontjaival és működésével. Megtanulhattuk mik is azok a piaci anomáliák, amire érdemes figyelni. Fontos, hogy nem tudjuk merre fog menni az árfolyam, hanem lehetséges forgatókönyveket gyártunk bizonyos feltételrendszer teljesülése esetén. Ilyen a hozamkockázat arány, piaci helyzet, korreláció és egyéb összefüggések.

Gazdaságinformatikusként a napjaim szerves részét képezik a rendszerek és erre van itt igazán szükség. Hiszen mindenki használja csak nem mindenki érti és ezt kaptam meg Viktortól, hogy alapoktól felvázolta a rendszerét. Ami működőképes, viszont ezt mindenkinél személyre kell szabni és erről fog szólni a Masterclass, ahol én úgy érzem, hogy emelni fogjuk a tétet. Pláne, hogy a Mikulás Rally is ekkor fog futni. Igazán várom, hogy együtt kereskedhessünk újra és megtanulhassunk sok új dolgot, de erről a vlogomon pontosabban beszámolok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csomikereskedik.blog.hu/api/trackback/id/tr5214385790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása